KPS FOOD to ludzie

KPS FOOD to ludzie

Łączy nas pasja, profesjonalizm i kreatywność

KPS FOOD to ludzie

KPS FOOD to ludzie

Łączy nas pasja, profesjonalizm i kreatywność

Ludzie pełni pasji

Nasi Pracownicy z pasją tworzą i ulepszają procesy wewnętrzne organizacji
i zmieniają funkcjonowanie naszej firmy.
 

Dlaczego my?

Gwarantujemy regularne szkolenia

Umożliwiamy elastyczny grafik

Możliwość służbowego samochodu

Zapewniamy codzienne posiłki pracownikom produkcyjnym

Ludzie zaangażowani w pracy

Zaangażowani Pracownicy są fundamentem naszej firmy. To dzięki nim tworzymy smaczne produkty dla naszych klientów, realizujemy swoje cele i powiększamy zasięgi.

Ludzie zaangażowani poza pracą

Nasi Pracownicy nie tylko aktywnie biorą udział w życiu firmy, ale i we wszystkich dodatkowych inicjatywach, które pomagają lokalnej społeczności. Łączy nas nie tylko praca i tworzą w naszej firmie angażujące środowisko pracy.

Różnorodność

Łączymy ludzi w różnym wieku, z wielu państw. Mamy wiele różnic, ale łączy nas wspólny cel. Każdy ma swoje miejsce.
Znajdzie się miejsce również dla Ciebie! 

OFERTY PRACY

Manager Jakości (k/m)

Twój zakres obowiązków

  • zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności w zakładzie uboju i rozbioru kurczaka
  • wdrażanie działań dążących do doskonalenia funkcjonujących w zakładzie systemów zarządzania jakością
  • nadzór nad opracowywaniem standardów, wprowadzanie procedur i instrukcji w obszarze zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
  • inicjowanie działań zapewniających ciągłe doskonalenie systemu jakości w organizacji
  • zarządzanie, rozwój kompetencji, wyznaczanie celów, tworzenie atmosfery zaangażowania w podległym zespole pracowników
  • współpraca z innymi działami w celu utrzymania i ciągłego podnoszenia standardów systemu jakości w procesie produkcyjnym
  • opracowywanie i prowadzenie szkoleń w wyznaczonych funkcjach biznesowych
  • udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych
  • udział w urzędowych kontrolach żywności
  • nadzór nad niezgodnościami oraz wdrażanie działań korygujących
  • wnioskowanie i wdrażanie zmian technologicznych w procesie produkcji

Nasze wymagania

  • wykształcenie wyższe (preferowane: zarządzanie jakością, technologia żywności)
  • wymagane minimum 5-7 letnie doświadczenia w obszarze zapewnienia jakości w firmie produkcyjnej w tym minimum 2 lata na stanowisku kierowniczym
  • wymagane doświadczenie w branży spożywczej, FMCG lub pokrewnej
  • zrozumienie procesów produkcji i dystrybucji mięsa drobiowego
  • znajomość systemów zarządzania jakością BRC, Genesis GAP, IKB Kip
  • dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie na poziomie komunikatywnym
  • samodzielność w podejmowaniu decyzji i działań
  • otwartość na nowe wyzwania
Pracownik w Dziale Jakości – Kontroler Jakości

Twój zakres obowiązków

  • prowadzenie kontroli jakości na poszczególnych etapach procesu produkcji, w oparciu o ustanowione standardy
  • tworzenie raportów
  • wykonywanie audytów wewnętrznych, nadzór nad przestrzeganiem procedur produkcyjnych
  • sporządzanie analiz i raportów jakościowych

Nasze wymagania

  • wykształcenie min. średnie
  • znajomość programów z pakietu MS Office (Word, Excel, Power Point)
  • czynne prawo jazdy kat. B
  • znajomość podstaw systemu HACCP
  • wymagamy doświadczenia w branży spożywczej
  • aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do wyrobienia
  • znajomość języka angielskiego będzie dodatkowym atutem
  • umiejętność komunikacji i współpracy w zespole
  • samodzielność, dokładność i spostrzegawczość
  • gotowość do pracy w systemie zmianowym ( 4:00-22:00, raz w miesiącu od godziny 00:00)

To oferujemy

  • ciekawą pracę w dużej, dynamicznie rozwijającej się Firmie
  • wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • przyjazną atmosferę oraz dobre warunki pracy
  • niezbędne narzędzia pracy
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w tym nauki języka angielskiego, niemieckiego
Zastępca Kierownika Magazynu (k/m)

Twój zakres obowiązków

  • organizacja pracy podległym pracownikom magazynu
  • zarządzanie surowcami na magazynach
  • planowanie wykorzystania przestrzeni magazynowej i rozmieszczenia towarów
  • rozkładanie towaru w magazynie
  • przygotowywanie zamówień dla klientów zgodnie z dokumentami wydania z magazynu, fakturami
  • kompletacja wysyłek z magazynów
  • sprawdzanie zgodności przygotowanych do wysyłki towarów z fakturą
  • przygotowanie towarów do wysyłki
  • załadunek zamówień do aut dostawczych
  • obsługa urządzeń magazynowych – wózki widłowe
  • inwentaryzacje na podległych magazynach
  • sprawdzanie stanów magazynowych, kompletowanie towaru, zgłaszanie uszkodzonych produktów oraz ich usuwanie z magazynu
  • konsultowanie działań logistycznych z innymi działami firmy
  • sporządzanie raportów dziennych, tygodniowych, miesięcznych

Nasze wymagania

  • wykształcenie min. średnie
  • mile widziana znajomość programów z pakietu MS Office (Word, Excel) oraz programów magazynowych
  • czynne prawo jazdy kat. B
  • uprawnienia UDT na wózki jezdniowe
  • aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do wyrobienia
  • gotowość do pracy w systemie zmianowym
  • minimum roczne doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku
  • umiejętność zarządzania zasobami ludzkimi
  • dyspozycyjność, komunikatywność

To oferujemy

  • stabilne zatrudnienie na umowę o pracę w dużej, dynamicznie rozwijającej się Firmie
  • wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kwalifikacji, umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • przyjazną atmosferę oraz dobre warunki pracy
  • niezbędne narzędzia pracy
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w tym nauki języka angielskiego, niemieckiego
Magazynier / Magazynierka

Twój zakres obowiązków

  • przyjmowanie dostaw
  • kontrola ilościowa oraz jakościowa przyjmowanego towaru
  • zarządzanie zapasami magazynowymi
  • właściwe przechowywanie magazynowanego towaru tj. w sposób bezpieczny, łatwy do katalogowania, łatwo dostępny i ergonomiczny w magazynowaniu
  • obsługa dokumentacji magazynowej
  • obsługa magazynu w zakresie wydawania, wysyłki, inwentaryzacji towaru
  • umiejętność organizacji pracy własnej
  • dbanie o porządek w miejscu pracy
  • przestrzeganie przepisów BHP

Nasze wymagania

  • znajomość programu MS Office
  • doświadczenie na stanowisku magazyniera
  • uprawnienia UDT do obsługi wózków widłowych
  • aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do jej wykonania
  • gotowość do pracy od poniedziałku do piątku w systemie zmianowym

To oferujemy

  • wdrożenie w obowiązki przez doświadczonych operatorów i kierowników
  • pracę zmianową
  • nagrody motywacyjne
  • terminową wypłatę wynagrodzeń, do 10 dnia następnego miesiąca
  • codzienne obiady na stołówce zakładowej, kawa, herbata
  • niezbędne wyposażenie na stanowisku pracy
  • szkolenia merytoryczne
  • przyjazną atmosferę i dobre warunki pracy
  • możliwość awansu oraz rozwoju zawodowego
  • możliwość zgłaszania pomysłów na usprawnienia
Pracownik produkcji w zakładzie drobiarskim (k/m)

Twój zakres obowiązków

  • obsługa wybranego odcinka linii produkcyjnej lub pakującej
  • czynności porządkowe wokół stanowiska pracy

Nasze wymagania

  • odpowiedzialność i chęć do pracy
  • gotowość do pracy w systemie zmianowym

Mile widziane

  • doświadczenie w pracy w zakładzie produkcyjnym w branży spożywczej
  • prawo jazdy kat. B

To oferujemy

  • pracę na pełen etat w dużej, dynamicznie rozwijającej się Firmie
  • przyjazną atmosferę pracy i dobre warunki pracy
  • pracę w oparciu o nowoczesne rozwiązania technologiczne i linie produkcyjne
  • niezbędne wyposażenie na stanowisku pracy
  • środki ochrony indywidualnej
  • możliwość awansu i rozwoju zawodowego
Pracownik transportu wewnętrznego (k/m)

Twój zakres obowiązków

  • Jako pracownik transportu wewnętrznego będziesz odpowiedzialny za kierowanie wózkiem jezdniowym lub elektrycznym. Rozładunek, załadunek, transport oraz układanie towaru w wyznaczonych do tego miejscach.

Nasze wymagania

  • prawo jazdy kat. B
  • aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub otwartość do jej wykonania
  • gotowość do pracy w systemie zmianowym
  • doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku

Mile widziane

  • uprawnienia UDT do obsługi wózków widłowych

To oferujemy

  • wdrożenie w obowiązki przez doświadczonych operatorów i kierowników
  • pracę zmianową
  • nagrody motywacyjne
  • terminową wypłatę wynagrodzeń, do 10 dnia następnego miesiąca
  • codzienne obiady na stołówce zakładowej, kawa, herbata
  • niezbędne wyposażenie na stanowisku pracy
  • szkolenia merytoryczne
  • przyjazną atmosferę i dobre warunki pracy
  • możliwość awansu oraz rozwoju zawodowego
  • możliwość zgłaszania pomysłów na usprawnienia

Benefity

  • Ubezpieczenie na życie
  • Możliwość zakupu produktów mięsnych po atrakcyjnych cenach
  • Codzienne obiady na stołówce pracowniczej w czasie przerwy
  • Bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne ZUS dla członków rodziny
  • Okazjonalne świadczenia socjalne
Asystent / Asystentka ds. zarządzania pracownikami produkcyjnymi

Twój zakres obowiązków

  • tworzenie grafików pracy na liniach produkcyjnych i działach operacyjnych zakładu pracy (linie uboju i rozbioru mięsa drobiowego, dział pakowania i konfekcjonowania, magazyn, social itp.)
  • informowanie zewnętrznych dostawców usług pracy o przewidywanym zapotrzebowaniu na pracowników – w horyzoncie średnioterminowym (z wyprzedzeniem kilku tygodni) i krótkoterminowym (codziennie)
  • współpraca z Działem Zarządzania Produkcją oraz Działem Technologii w celu zapewnienia optymalnej ilości pracowników na poszczególnych stanowiskach pracy
  • układanie harmonogramów pracy linii produkcyjnych z uwzględnieniem przewidywanych nieobecności oraz zastępstw
  • współpraca z koordynatorami grup pracowników
  • koordynowanie codziennych obsad linii produkcyjnych – wejść i zejść ze stanowisk pracy, przestrzegania zasad pracy na stanowiskach pracy
  • kontrolowanie wykonania założeń technologicznych w zakresie wielkości obsady na stanowiskach pracy
  • koordynowanie obiegu dokumentów – sporządzanie list obecności, weryfikowanie zapisów pod kątem ich zgodności ze stanem faktycznym, kompletności i spójności
  • zapewnienie przeprowadzania szkoleń wstępnych dla nowych pracowników zgodnie ze standardami zakładu pracy
  • wsparcie Działu Planowania
  • sporządzanie raportów

Nasze wymagania

  • książeczka sanitarno-epidemiologiczna
  • gotowość do pracy zmianowej: I zmiana: 3:30-11:30; II zmiana 14:00-22:00
  • gotowość do pracy w środowisku wielonarodowościowym
  • gotowość do pracy w zakładzie mięsnym z zachowaniem zasad reżimu higieniczno-sanitarnego (białe ubranie robocze wierzchnie, obuwie, czepek)
  • obsługa komputera w zakresie programów Excel, Outlook, Word
  • pro aktywność, dynamika w działaniu
  • komunikatywność
  • terminowość w wykonywaniu zadań
  • odpowiedzialność, rzetelność, zaangażowanie
  • otwartość na nowe wyzwania

Mile widziane

  • znajomość języka obcego (np. angielski, hiszpański, ukraiński, gruziński)

To oferujemy

  • możliwość nauki i zdobywania nowych kompetencji w doświadczonym i przyjaznym zespole
  • szkolenie wstępne i przyuczenie do samodzielnej pracy
  • stabilność zatrudnienia w dużej i dynamicznie rozwijającej się nowoczesnej firmie
  • terminowe wynagrodzenie
  • premie uzależnione od efektów pracy
  • codzienne posiłki na stołówce pracowniczej (obiad, kawa, herbata)
  • okazjonalne świadczenia socjalne
  • odzież roboczą
  • narzędzia pracy (komputer, telefon, krótkofalówka)
  • parking
  • lekcje języka angielskiego i/lub niemieckiego stacjonarne lub zdalne
  • ubezpieczenie grupowe na życie
KONTAKT

+ 48 722 220 055


rekrutacja@kpsfood.pl