KPS FOOD to ludzie

KPS FOOD to ludzie

Łączy nas pasja, profesjonalizm i kreatywność

KPS FOOD to ludzie

KPS FOOD to ludzie

Łączy nas pasja, profesjonalizm i kreatywność

Ludzie pełni pasji

Nasi Pracownicy z pasją tworzą i ulepszają procesy wewnętrzne organizacji
i zmieniają funkcjonowanie naszej firmy.
 

Dlaczego my?

Gwarantujemy regularne szkolenia

Umożliwiamy elastyczny grafik

Możliwość służbowego samochodu

Zapewniamy codzienne posiłki pracownikom produkcyjnym

Ludzie zaangażowani w pracy

Zaangażowani Pracownicy są fundamentem naszej firmy. To dzięki nim tworzymy smaczne produkty dla naszych klientów, realizujemy swoje cele i powiększamy zasięgi.

Ludzie zaangażowani poza pracą

Nasi Pracownicy nie tylko aktywnie biorą udział w życiu firmy, ale i we wszystkich dodatkowych inicjatywach, które pomagają lokalnej społeczności. Łączy nas nie tylko praca i tworzą w naszej firmie angażujące środowisko pracy.

Różnorodność

Łączymy ludzi w różnym wieku, z wielu państw. Mamy wiele różnic, ale łączy nas wspólny cel. Każdy ma swoje miejsce.
Znajdzie się miejsce również dla Ciebie! 

OFERTY PRACY

Operator Linii Produkcyjnej (Naważarki / Pakowaczki)

Kobieta/Mężczyzna

Miejsce pracy: 26-670 Pionki, ul. Przemysłowa 31

Umowa o pracę po okresie próbnym

Pełny etat

 

Główne zadania:

 

  • Ustawia i nadzoruje pracę maszyn i urządzeń na danej linii produkcyjnej oraz koordynuje proces pracy w celu zapewnienia ciągłości procesu technologicznego oraz bezpieczeństwa produktu zgodnie z procedurami obowiązującymi w firmie
  • uruchamia, włącza i reguluje (ustawia) wszystkie elementy maszyn i urządzeń wchodzących w skład linii produkcyjnej koordynując płynność procesu wytwarzania/pakowania produktu oraz prawidłowość wykonywania operacji przez Pracowników
  • uzgadnia z kierownikiem obszaru/zmianowym wszystkie zadania i działania zaplanowane do realizacji w danym dniu
  • zapewnia wyprodukowanie asortymentu zgodnie z założeniami norm technologicznych i zadanymi parametrami jakościowo-ilościowymi, zgłasza pomysły na usprawnienia
  • na bieżąco, w trakcie zmiany, wprowadza do systemu ERP dane w postaci meldunków ilości materiałów (surowca i innych środków produkcji) pobranych lub zwróconych do magazynu oraz ilości roboczogodzin zaalokowanych do realizowanego procesu
  • zgłasza kierownikowi obszaru/zmianowemu wszelkie odchylenia lub nieprawidłowości pracy maszyn, urządzeń i obsady stanowisk pracy a także spraw pracowniczych
  • optymalizuje dobór środków produkcji i czasy wykonywania czynności
  • egzekwuje od Pracowników przestrzegania przepisów, procedur i instrukcji BHP w zakresie obsługiwanych maszyn i urządzeń oraz środków ochrony indywidualnej – odzież ochronna, rękawice, kask, okulary, nauszniki/zatyczki
  • egzekwuje systematyczność konserwacji maszyn i urządzeń obsługiwanej linii produkcyjnej zgodnie z zaleceniami z Działu Technicznego

 

Oczekiwania:

 

  • mile widziane doświadczenie w zakładzie spożywczym na stanowisku pracownika, lidera lub operatora
  • gotowość do pracy przeciętnie pięć dni w tygodniu w systemie zmianowym 6-14, 14-22, 22-6 oraz chęć pracy w weekendy w razie potrzeby
  • gotowość do wykonywania pracy na wysokości powyżej 1m i 3 m
  • umiejętność pracy zespołowej, wysoka operatywność w działaniu, odpowiedzialność, pracowitość, rzetelność i zaangażowanie
  • książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do jej wyrobienia

 

 Oferujemy:

 

  • ciekawą i pełną wyzwań pracę w nowoczesnej, dużej i dynamicznie rozwijającej się firmie w Pionkach
  • terminowo wypłacane wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • możliwość korzystania z zorganizowanego transportu zbiorowego do i z pracy na trasie Radom-Pionki
  • system motywacyjny
  • przyjazną atmosferę oraz indywidualne podejście
  • bardzo dobre warunki pracy w oparciu o nowoczesne rozwiązania techniczne
  • wsparcie w okresie adaptacji i wdrożenie w obowiązki
  • cykliczne szkolenia z zakresu bezpieczeństwa pracy, bezpieczeństwa produkcji spożywczej, higienizacji
  • możliwość udziału w programach rozwojowych
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych na koszt pracodawcy (SEP, kurs na wózki jezdniowe z UDT)
  • możliwość nauki języka angielskiego oraz niemieckiego w dowolnie wybranej formie – stacjonarnie w formie zajęć grupowych lub zdalnie w formie zajęć indywidualnych
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej w przerwie, kawa, herbata
  • codzienny komplet odzieży roboczej i obuwia roboczego, indywidualna szafka na rzeczy osobiste
  • środki ochrony indywidualnej
  • niezbędne narzędzia pracy na stanowisku
  • ubezpieczenie na zdrowie i życie
  • bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny w ZUS
  • możliwość zakupu w atrakcyjnych cenach wyrobów z oferty produktowej Grupy KPS Food
  • okazjonalne benefity i udział w spotkaniach integracyjnych
  • bezpłatny parking
  • osobom gotowym na relokację oferujemy możliwość uzyskania pomocy w znalezieniu i wynajęciu mieszkania na atrakcyjnych warunkach
Operator wózka jezdniowego w dziale uboju kurczaka

Kobieta/Mężczyzna

Miejsce pracy: 26-600 Radom, ul. Energetyków 49

Umowa o pracę po okresie próbnym

Pełny etat

 

Główne zadania:

 

  • rozładowywanie kaset (tj. pojemników) z kurami z auta dostawczego do pomieszczenia buforowego
  • rozmieszczenie modułów (stelaży z kasetami) w odpowiednio wyznaczone miejsca
  • załadowanie kaset z kurami na linię ubojową
  • odbiór pustych kaset z linii obojowej
  • ustawianie kaset w wyznaczonym miejscu
  • załadunek pustych kaset na auto dostawcze
  • dbanie o porządek w miejscu pracy i powierzony sprzęt
  • kontrolowanie stanu płynów eksploatacyjnych wózka
  • mycie wózków po zakończonej pracy
  • samodzielna wymiana butli z gazem w wózku

 

Oczekiwania:

 

  • wymagane uprawnienia UDT kategoria WJO II do obsługi wózków jezdniowych podnośnikowych z wyłączeniem specjalistycznych
  • mile widziane uprawnienia kategorii WJO I do obsługi wózków jezdniowych podnośnikowych, w tym specjalistycznych
  • prawo jady kat. B
  • książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do wyrobienia
  • gotowość do pracy w systemie zmianowym: I zmiana 23:30-7:30, II zmiana 7:00-15:00

 

 Oferujemy:

 

  • ciekawą i pełną wyzwań pracę w nowoczesnej, dużej i dynamicznie rozwijającej się firmie w Radomiu
  • terminowo wypłacane wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • system motywacyjny
  • przyjazną atmosferę oraz indywidualne podejście
  • bardzo dobre warunki pracy w oparciu o nowoczesne rozwiązania techniczne
  • wsparcie w okresie adaptacji i wdrożenie w obowiązki
  • cykliczne szkolenia z zakresu bezpieczeństwa pracy, bezpieczeństwa produkcji spożywczej, higienizacji
  • możliwość udziału w programie Rozwoju Umiejętności Strzeleckich na strzelnicy sportowej należącej do Grupy KPS Food
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych z związku z potrzebami i na koszt pracodawcy (kurs na wózki jezdniowe z UDT, podnośniki nożycowe, SEP, licencja na transport żywca)
  • możliwość nauki języka angielskiego oraz niemieckiego w dowolnie wybranej formie – stacjonarnie w formie zajęć grupowych lub zdalnie w formie zajęć indywidualnych
  • możliwości rozwoju kompetencji współpracy z zespołem wielonarodowościowym
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej w przerwie, kawa, herbata
  • codzienny komplet odzieży roboczej i obuwia roboczego, indywidualna szafka na rzeczy osobiste
  • środki ochrony indywidualnej
  • niezbędne narzędzia pracy na stanowisku
  • ubezpieczenie na zdrowie i życie
  • bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny w ZUS
  • możliwość zakupu w atrakcyjnych cenach wyrobów z oferty produktowej Grupy KPS Food
  • okazjonalne benefity i udział w spotkaniach integracyjnych
  • bezpłatny parking
  • osobom gotowym na relokację oferujemy możliwość uzyskania pomocy w znalezieniu i wynajęciu mieszkania na atrakcyjnych
Technolog ds. Convenience Food

Kobieta/Mężczyzna

Miejsce pracy: 26-670 Pionki, ul. Przemysłowa 31

Umowa o pracę po okresie próbnym

Pełny etat

 

Główne zadania:

 

  • nadzór nad procesem technologicznym produkcji wyrobów z mięsa drobiowego, wieprzowego, wołowego oraz alternatyw mięsa w postaci asortymentu mrożonego, chłodzonego, sterylizowanego i pasteryzowanego
  • potwierdzanie wykonalności specyfikacji produktowych
  • kontrola poprawności założeń technologicznych (czynności, czasy, wydajności itp.)
  • analiza odchyleń danych z procesów produkcyjnych od norm technologicznych
  • identyfikacja możliwości podnoszenia efektywności zarówno poprzez usprawnienia organizacyjne, procesowe, jak też techniczne (w tym inwestycyjne) wybranych obszarów w zakładzie produkcyjnym
  • wdrażanie projektów oraz rozwiązań innowacyjnych i usprawnień technologicznych
  • udział w procesie New Product Development (NPD)
  • uczestniczenie w projektach realizowanych przez Dział R&D w zakresie merytorycznym oraz operacyjnym
  • współpraca działami Sprzedaży, Jakości, Produkcji, Technicznym, Logistyki, Zakupów

 

Oczekiwania:

 

  • wykształcenie kierunkowe: Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, Technologia mięsa, Przetwórstwa Mięsa, Jakość i Bezpieczeństwo Żywności lub pokrewne
  • wiedza i umiejętności z zakresu technologii procesowej w przemyśle spożywczym
  • znajomość praktycznych zagadnień technologii mięsa (procesy, wymagania jakościowe, aspekty techniczne)
  • minimum 3 lata doświadczenia w branży przetwórstwa mięsnego mile widziane
  • znajomość standardów zarządzania jakością BRC, IFS, YUM!
  • znajomość języka angielskiego na poziomie B1/B2 w mowie i piśmie
  • umiejętności analityczne w zakresie analizy i prezentacji danych, znajomość metod rozwiązywania problemów, umiejętność zarządzania projektami
  • umiejętności interpersonalne (w szczególności praca zespołowa, komunikacja)
  • książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do jej wyrobienia

 

 Oferujemy:

 

  • ciekawą i pełną wyzwań pracę w nowoczesnej, dużej i dynamicznie rozwijającej się firmie w Pionkach
  • terminowo wypłacane wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • możliwość korzystania z zorganizowanego transportu zbiorowego do i z pracy na trasie Radom-Pionki
  • system motywacyjny
  • przyjazną atmosferę oraz indywidualne podejście
  • bardzo dobre warunki pracy w oparciu o nowoczesne rozwiązania techniczne
  • wsparcie w okresie adaptacji i wdrożenie w obowiązki
  • cykliczne szkolenia z zakresu bezpieczeństwa pracy, bezpieczeństwa produkcji spożywczej, higienizacji
  • możliwość udziału w programach rozwojowych
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych na koszt pracodawcy (SEP, kurs na wózki jezdniowe z UDT)
  • możliwość nauki języka angielskiego oraz niemieckiego w dowolnie wybranej formie – stacjonarnie w formie zajęć grupowych lub zdalnie w formie zajęć indywidualnych
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej w przerwie, kawa, herbata
  • codzienny komplet odzieży roboczej i obuwia roboczego, indywidualna szafka na rzeczy osobiste
  • środki ochrony indywidualnej
  • niezbędne narzędzia pracy na stanowisku
  • ubezpieczenie na zdrowie i życie
  • bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny w ZUS
  • możliwość zakupu w atrakcyjnych cenach wyrobów z oferty produktowej Grupy KPS Food
  • okazjonalne benefity i udział w spotkaniach integracyjnych
  • bezpłatny parking
  • osobom gotowym na relokację oferujemy możliwość uzyskania pomocy w znalezieniu i wynajęciu mieszkania na atrakcyjnych warunkach
Manager jakości

Kobieta/Mężczyzna

Miejsce pracy: 26-600 Radom, ul. Energetyków 49

Umowa o pracę po okresie próbnym

Pełny etat

 

Główne zadania:

 

  • zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności w zakładzie uboju i rozbioru kurczaka
  • wdrażanie działań dążących do doskonalenia funkcjonujących w zakładzie systemów zarządzania jakością
  • nadzór nad opracowywaniem standardów, wprowadzanie procedur i instrukcji w obszarze zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
  • inicjowanie działań zapewniających ciągłe doskonalenie systemu jakości w organizacji
  • zarządzanie, rozwój kompetencji, wyznaczanie celów, tworzenie atmosfery zaangażowania w polepszanie jakości i bezpieczeństwa produkcji spożywczej w podległym zespole pracowników
  • współpraca z innymi działami w celu utrzymania i ciągłego podnoszenia standardów systemu jakości w procesie produkcyjnym
  • opracowywanie i prowadzenie szkoleń w wyznaczonych obszarach biznesowych
  • udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych
  • udział w urzędowych kontrolach żywności
  • inicjowanie i nadzór nad wdrażaniem działań korygujących niezgodności
  • wnioskowanie i wdrażanie zmian technologicznych w procesie produkcji

 

Oczekiwania:

 

  • wykształcenie wyższe z zakresu zarządzania jakością, technologia żywności lub pokrewne
  • minimum 5-7 letnie doświadczenia w obszarze zapewnienia jakości w firmie produkcyjnej w tym minimum 2 lata na stanowisku kierowniczym
  • wymagane doświadczenie w branży spożywczej, FMCG lub pokrewnej
  • zrozumienie procesów produkcji i dystrybucji mięsa drobiowego
  • znajomość systemów zarządzania jakością BRC, Genesis GAP, IKB Kip
  • znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie na poziomie komunikatywnym (B2)
  • samodzielność w podejmowaniu decyzji i działań, proaktywność w działaniu
  • umiejętność pracy zespołowej i predyspozycje do bycia liderem zespołu
  • odpowiedzialność, pracowitość, rzetelność, zaangażowanie, otwartość na nowe wyzwania

 

 Oferujemy:

 

  • ciekawą i pełną wyzwań pracę w nowoczesnej, dużej i dynamicznie rozwijającej się firmie w Radomiu
  • terminowo wypłacane wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • system motywacyjny
  • przyjazną atmosferę oraz indywidualne podejście
  • bardzo dobre warunki pracy w oparciu o nowoczesne rozwiązania techniczne
  • wsparcie w okresie adaptacji i wdrożenie w obowiązki
  • cykliczne szkolenia z zakresu bezpieczeństwa pracy, bezpieczeństwa produkcji spożywczej, higienizacji
  • możliwość udziału w programie rozwoju talentów Akademia KPS
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych na koszt pracodawcy
  • możliwość nauki języka angielskiego oraz niemieckiego w dowolnie wybranej formie – stacjonarnie w formie zajęć grupowych lub zdalnie w formie zajęć indywidualnych
  • możliwości rozwoju kompetencji menadżerskich w zarządzaniu zespołem wielonarodowościowym
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej w przerwie, kawa, herbata
  • codzienny komplet odzieży roboczej i obuwia roboczego, indywidualna szafka na rzeczy osobiste
  • środki ochrony indywidualnej
  • niezbędne narzędzia pracy na stanowisku
  • ubezpieczenie na zdrowie i życie
  • bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny w ZUS
  • możliwość zakupu w atrakcyjnych cenach wyrobów z oferty produktowej Grupy KPS Food
  • okazjonalne benefity i udział w spotkaniach integracyjnych
  • bezpłatny parking
  • osobom gotowym na relokację oferujemy możliwość uzyskania pomocy w znalezieniu i wynajęciu mieszkania na atrakcyjnych warunkach
Kontroler jakości
Młodszy specjalista ds. jakości i technologii

Kobieta/Mężczyzna

Miejsce pracy: 26-600 Radom, ul. Energetyków 49

Umowa o pracę po okresie próbnym

Pełny etat

 

Główne zadania:

 

  • prowadzenie i aktualizacja dokumentacji technologicznej procesu produkcyjnego
  • udział w projektach R&D
  • opracowywanie specyfikacji wyrobów, surowców i opakowań
  • nadzór technologiczny przy uruchomieniu i wdrożeniu nowych wyrobów
  • prowadzenie szkoleń z zakresu jakości i technologii
  • udział w audytach
  • współpraca w zakresie zagadnień technologiczno-jakościowych z odbiorcami produktów
  • współpracę z innymi działami organizacji zgodnie z procedurami i instrukcjami

 

Oczekiwania:

 

  • wykształcenie kierunkowe: technologia żywności lub pokrewne
  • dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie na poziomie komunikatywnym
  • (B1/B2)
  • czynne prawo jazdy kat. B
  • bardzo dobra znajomość programów z pakietu MS Office (Word, Excel, Power Point,
  • Outlook)
  • doświadczenie w pracy na stanowisku technologa produkcji w zakładzie drobiarskim
  • bądź ubojni drobiu będzie dodatkowym atutem
  • zrozumienie procesów produkcji i dystrybucji wyrobów mięsnych
  • znajomość procesów uboju i rozbioru drobiu oraz technologii mięsa
  • znajomości norm i systemów zarządzania jakością ( BRC, HACCP)
  • samodzielność w podejmowaniu decyzji i działań
  • umiejętność efektywnej komunikacji i współpracy w zespole, otwartość na nowe
  • wyzwania
  • książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do wyrobienia

 

 Oferujemy:

 

  • ciekawą i pełną wyzwań pracę w nowoczesnej, dużej i dynamicznie rozwijającej się firmie w Radomiu
  • terminowo wypłacane wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • system motywacyjny
  • przyjazną atmosferę oraz indywidualne podejście
  • bardzo dobre warunki pracy w oparciu o nowoczesne rozwiązania techniczne
  • wsparcie w okresie adaptacji i wdrożenie w obowiązki
  • cykliczne szkolenia z zakresu bezpieczeństwa pracy, bezpieczeństwa produkcji spożywczej, higienizacji
  • możliwość udziału w programie rozwoju talentów Akademia KPS
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych na koszt pracodawcy
  • możliwość nauki języka angielskiego oraz niemieckiego w dowolnie wybranej formie – stacjonarnie w formie zajęć grupowych lub zdalnie w formie zajęć indywidualnych
  • możliwości rozwoju kompetencji współpracy z zespołem wielonarodowościowym
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej w przerwie, kawa, herbata
  • codzienny komplet odzieży roboczej i obuwia roboczego, indywidualna szafka na rzeczy osobiste
  • środki ochrony indywidualnej
  • niezbędne narzędzia pracy na stanowisku
  • ubezpieczenie na zdrowie i życie
  • bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny w ZUS
  • możliwość zakupu w atrakcyjnych cenach wyrobów z oferty produktowej Grupy KPS Food
  • okazjonalne benefity i udział w spotkaniach integracyjnych
  • bezpłatny parking
  • osobom gotowym na relokację oferujemy możliwość uzyskania pomocy w znalezieniu i wynajęciu mieszkania na atrakcyjnych warunkach
Specjalista ds. ochrony przeciwpożarowej / Inspektor PPOŻ

Kobieta/Mężczyzna

Miejsce pracy: Pionki, Radom, Jedlińsk, Sucha, Białobrzegi, Podolany, Młodynie, Klwów, Kłonów, Stary Kobylnik, Warszawa

Umowa o pracę po okresie próbnym lub umowa cywilnoprawna

Pełny etat/część etatu

 

Główne zadania:

 

  • udział w tworzeniu strategii przeciwpożarowej (PPOŻ)
  • tworzenie oraz opiniowanie procedur i instrukcji PPOŻ, nadzór nad dokumentacją z zakresu ochrony przeciwpożarowej
  • nadzorowanie stanu bezpieczeństwa przeciwpożarowego na terenie zakładów produkcyjnych, budynków biurowych oraz mieszkalnych
  • wprowadzanie i opiniowanie nowych rozwiązań zapewniających polepszenie bezpieczeństwa przeciwpożarowego
  • nadzór nad terminową konserwacją systemów gaśniczych, sygnalizacji przeciwpożarowej oraz sprzętu gaśniczego
  • tworzenie i aktualizacja dokumentacji wymaganej przepisami prawa, w tym tworzenie i aktualizacja Instrukcji Bezpieczeństwa Pożarowego
  • bieżąca kontrola stanu przestrzegania przepisów przeciwpożarowych przez Pracowników zakładów i biur oraz firmy zewnętrzne wykonujące prace na terenie zakładów, biur, budynków zakwaterowania zbiorowego, budynków mieszkalnych
  • nadzór nad pracami związanymi z utrzymaniem lub modernizacją instalacji przeciwpożarowej
  • prowadzenie szkoleń wewnętrznych z zakresu bezpieczeństwa pożarowego, w tym organizacja ewakuacji próbnych
  • opracowywanie opinii dotyczących prowadzenia prac z użyciem otwartego ognia/prac gorących
  • współpraca z wewnętrznymi działami organizacji, Państwową Strażą Pożarną, ratownictwem medycznym i służbami porządkowymi a także firmami podwykonawczymi w sprawach z zakresu ochrony przeciwpożarowej
  • bieżące wsparcie merytoryczne i operacyjne Działu BHP

 

Oczekiwania:

 

  • uprawnienia inspektora ochrony PPOŻ lub specjalisty ochrony PPOŻ
  • czynne prawo jazdy kat.B
  • biegła znajomość AUTOCAD oraz pakietu Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Outlook)
  • doświadczenie we współpracy ze służbami ratowniczymi i porządkowymi
  • mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku w firmie produkcyjnej
  • gotowość do wykonywania pracy na wysokości powyżej 1m i 3 m w razie potrzeby
  • praktyczna znajomość przepisów PPOŻ i ochrony mienia
  • bardzo dobra organizacja pracy, wysokie umiejętności komunikacyjne, gotowość do pracy na stanowisku wymagającym szybkiego reagowania i decyzyjności, umiejętność pracy zespołowej, odpowiedzialność, pracowitość, rzetelność i zaangażowanie
  • książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do jej wyrobienia

 

 Oferujemy:

 

  • ciekawą i pełną wyzwań pracę w nowoczesnej, dużej i dynamicznie rozwijającej się firmie w Pionkach
  • terminowo wypłacane wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • możliwość korzystania z zorganizowanego transportu zbiorowego do i z pracy na trasie Radom-Pionki
  • system motywacyjny
  • przyjazną atmosferę oraz indywidualne podejście
  • bardzo dobre warunki pracy w oparciu o nowoczesne rozwiązania techniczne
  • wsparcie w okresie adaptacji i wdrożenie w obowiązki
  • cykliczne szkolenia z zakresu bezpieczeństwa pracy, bezpieczeństwa produkcji spożywczej, higienizacji
  • możliwość udziału w programach rozwojowych
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych na koszt pracodawcy (SEP, kurs na wózki jezdniowe z UDT)
  • możliwość nauki języka angielskiego oraz niemieckiego w dowolnie wybranej formie – stacjonarnie w formie zajęć grupowych lub zdalnie w formie zajęć indywidualnych
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej w przerwie, kawa, herbata
  • codzienny komplet odzieży roboczej i obuwia roboczego, indywidualna szafka na rzeczy osobiste
  • środki ochrony indywidualnej
  • niezbędne narzędzia pracy na stanowisku
  • ubezpieczenie na zdrowie i życie
  • bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny w ZUS
  • możliwość zakupu w atrakcyjnych cenach wyrobów z oferty produktowej Grupy KPS Food
  • okazjonalne benefity i udział w spotkaniach integracyjnych
  • bezpłatny parking
  • osobom gotowym na relokację oferujemy możliwość uzyskania pomocy w znalezieniu i wynajęciu mieszkania na atrakcyjnych warunkach
Zastępca kierownika sekcji mycia i dezynfekcji

Kobieta/Mężczyzna

Miejsce pracy: 26-600 Radom, ul. Energetyków 49

Umowa o pracę po okresie próbnym

Pełny etat

 

Główne zadania:

 

  • utrzymanie czystości i higieny w obszarze uboju, rozbioru i pakowania mięsa drobiowego w celu zapewnienia ciągłości procesu technologicznego oraz bezpieczeństwa produktu finalnego zgodnie z procedurami obowiązującymi w firmie
  • planowanie, organizowanie, koordynowanie i nadzorowanie pracy zespołu sekcji mycia i dezynfekcji w zakładzie drobiarskim
  • przygotowywanie harmonogramów mycia i dezynfekcji
  • planowanie zużycia zasobów do realizacji procesu
  • zapewnienie dostępności preparatów oraz sprawnego sprzętu do mycia i dezynfekcji
  • szkolenie pracowników z zasad higieny i bezpiecznego prowadzenia prac mycia i dezynfekcji
  • realizacja procesów mycia i dezynfekcji zgodnie z przyjętym harmonogramem
  • osobiste wykonywanie czynności mycia i dezynfekcji
  • współpraca z Działami Produkcji i Technicznym w celu ustalenia priorytetów prac w podległym obszarze, współpraca z Działem Jakości w celu utrzymania wysokich standardów higieny w zakładzie
  • udoskonalanie procesu mycia, wprowadzanie usprawnień i optymalizacji

 

Oczekiwania:

 

  • wykształcenie minimum średnie
  • roczne doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku, mile widziane doświadczenie w zakładzie spożywczym w grupie myjącej
  • gotowość do pracy przeciętnie pięć dni w tygodniu, na jedną zmianę popołudniowo – wieczorną w dniach poniedziałek-piątek oraz w co drugą sobotę w razie potrzeby
  • znajomość programów z pakietu MS Office (Word, Excel, Outlook)
  • komunikatywna znajomość języka angielskiego
  • mile widziana znajomość języka ukraińskiego i hiszpańskiego
  • gotowość do wykonywania pracy na wysokości powyżej 1m i 3 m
  • prawo jazdy kat. B czynne
  • umiejętność pracy zespołowej i predyspozycje do bycia liderem zespołu
  • odpowiedzialność, pracowitość, rzetelność i zaangażowanie

 

 Oferujemy:

 

  • ciekawą i pełną wyzwań pracę w nowoczesnej, dużej i dynamicznie rozwijającej się firmie w Radomiu
  • terminowo wypłacane wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • system motywacyjny
  • przyjazną atmosferę oraz indywidualne podejście
  • bardzo dobre warunki pracy w oparciu o nowoczesne rozwiązania techniczne
  • wsparcie w okresie adaptacji i wdrożenie w obowiązki
  • cykliczne szkolenia z zakresu bezpieczeństwa pracy, bezpieczeństwa produkcji spożywczej, higienizacji
  • możliwość udziału w programie rozwoju talentów Akademia KPS
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych na koszt pracodawcy
  • możliwość nauki języka angielskiego oraz niemieckiego w dowolnie wybranej formie – stacjonarnie w formie zajęć grupowych lub zdalnie w formie zajęć indywidualnych
  • możliwości rozwoju kompetencji menadżerskich w zarządzaniu zespołem wielonarodowościowym
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej w przerwie, kawa, herbata
  • codzienny komplet odzieży roboczej i obuwia roboczego, indywidualna szafka na rzeczy osobiste
  • środki ochrony indywidualnej
  • niezbędne narzędzia pracy na stanowisku
  • ubezpieczenie na zdrowie i życie
  • bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny w ZUS
  • możliwość zakupu w atrakcyjnych cenach wyrobów z oferty produktowej Grupy KPS Food
  • okazjonalne benefity i udział w spotkaniach integracyjnych
  • bezpłatny parking
  • osobom gotowym na relokację oferujemy możliwość uzyskania pomocy w znalezieniu i wynajęciu mieszkania na atrakcyjnych warunkach
Kierownik magazynu (k/m)

Twój zakres obowiązków

  • planowanie, realizowanie i kontrolowanie sprawnego przepływu oraz magazynowania wyrobów gotowych w celu zapewnienia realizacji harmonogramu dostaw do klientów
  • organizowanie pracy podległego zespołu oraz przydzielanie zadań zgodnie z bieżącymi potrzebami; organizacja pracy podległego zespołu w trakcie trwania zmiany
  • optymalizowanie procesów w obszarze gospodarki magazynowej i logistyki
  • budowanie efektywnej współpracy z działem produkcji, technicznym, transportu wewnętrznego, działu realizacji zamówień i kierowcami firm zewnętrznych, ochroną
  • planowanie zagospodarowania przestrzeni magazynowej oraz sprawnego przepływu oraz magazynowania towarów
  • planowanie kompletacji zamówień i prognozowanie wielkości zapasów
  • kontrola zasobów magazynu
  • nadzorowanie prawidłowości i terminowości obsługi klientów wewnętrznych i zewnętrznych
  • nadzór nad przygotowywaniem zamówień dla klientów zgodnie z dokumentami wydania z magazynu, fakturami
  • nadzór nad kompletacją wysyłek, sprawdzanie zgodności z dokumentami wyjazdowymi
  • nadzór nad załadunkiem aut dostawczych
  • prowadzenie gospodarki magazynowej; zarządzanie obrotem magazynowym
  • kontrolowanie zasobów magazynu; stanu ilościowego i sprawności środków transportu jezdnego i unoszącego
  • udział w inwentaryzacjach oraz odpowiedzialność za zgodność stanów magazynowych
  • systemowa obsługa dokumentacji magazynowej
  • aktualizacja stanu zapasów magazynowych
  • nadzorowanie prac porządkowych w obrębie magazynu
  • nadzorowanie transportu wewnętrznego
  • przestrzeganie norm i procedur obowiązujących w firmie w celu zapewnienia prawidłowego obrotu wyrobu gotowego w magazynie
  • sporządzanie raportów i analiz zapasów i przepływu magazynowanych wyrobów gotowych
  • dbałość o wysoki poziom bezpieczeństwa pracy w podległym obszarze, przestrzeganie przepisów bhp i ppoż

Nasze wymagania

  • minimum 2-letnie doświadczenie w pracy na magazynach w branży FMCG, mile widziana doświadczenie w branży mięsnej
  • wykształcenie min. średnie
  • mile widziana znajomość programów z pakietu MS Office (Word, Excel, Outlook) oraz programów magazynowych
  • czynne prawo jazdy kat. B
  • uprawnienia UDT na wózki jezdniowe
  • aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do wyrobienia
  • gotowość do pracy w systemie zmianowym
  • umiejętność zarządzania zespołem
  • komunikatywność, szybkie reagowanie, odpowiedzialność
  • gotowość do pracy w systemie zmianowym, a także w razie potrzeb w niektóre soboty

To oferujemy

  • stabilne zatrudnienie na umowę o pracę w dużej, dynamicznie rozwijającej się firmie
  • wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kwalifikacji, umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • system premiowy
  • indywidualne podejście do rozwoju zawodowego i ścieżki kariery
  • możliwość sfinansowania dodatkowych kwalifikacji niezbędnych na zajmowanym stanowisku pracy
  • przyjazną atmosferę oraz dobre warunki pracy w nowoczesnym zakładzie
  • wdrożenie w obowiązki przez doświadczonych współpracowników
  • niezbędne narzędzia pracy (laptop, telefon, samochód do celów służbowych itp.)
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w tym nieodpłatnej nauki języka angielskiego, niemieckiego
  • możliwość wynajęcia mieszkania na preferencyjnych warunkach
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej
  • ubezpieczenie na życie i zdrowie
  • zniżki na firmowe produkty
  • parking
  • okazjonalne świadczenia socjalne i udział w wydarzeniach integracyjnych w firmie
Magazynier / Magazynierka

Twój zakres obowiązków

  • przyjmowanie dostaw
  • kontrola ilościowa oraz jakościowa przyjmowanego towaru
  • zarządzanie zapasami magazynowymi
  • właściwe przechowywanie magazynowanego towaru tj. w sposób bezpieczny, łatwy do katalogowania, łatwo dostępny i ergonomiczny w magazynowaniu
  • obsługa dokumentacji magazynowej
  • obsługa magazynu w zakresie wydawania, wysyłki, inwentaryzacji towaru
  • umiejętność organizacji pracy własnej
  • dbanie o porządek w miejscu pracy
  • przestrzeganie przepisów BHP

Nasze wymagania

  • znajomość programu MS Office
  • doświadczenie na stanowisku magazyniera
  • uprawnienia UDT do obsługi wózków widłowych
  • aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do jej wykonania
  • gotowość do pracy od poniedziałku do piątku w systemie zmianowym

To oferujemy

  • wdrożenie w obowiązki przez doświadczonych operatorów i kierowników
  • pracę zmianową
  • nagrody motywacyjne
  • terminową wypłatę wynagrodzeń, do 10 dnia następnego miesiąca
  • codzienne obiady na stołówce zakładowej, kawa, herbata
  • niezbędne wyposażenie na stanowisku pracy
  • szkolenia merytoryczne
  • przyjazną atmosferę i dobre warunki pracy
  • możliwość awansu oraz rozwoju zawodowego
  • możliwość zgłaszania pomysłów na usprawnienia
Młodszy specjalista ds. dobrostanu zwierząt (k/m)

Twój zakres obowiązków

  • utrzymanie kontaktu z właścicielami ferm dostarczających kury do uboju w zakresie: poboru prób środowiskowych zgodnie z harmonogramem, wywiadu z hodowcą, ocena warunków na fermie, bieżącego raportowania
  • współpraca z fermami drobiu (zewnętrznymi i własnymi), wytwórniami pasz, wylęgarniami drobiu w zakresie zbierania danych do KPI, wizyt na fermach
  • sporządzanie dokumentacji, prezentacji, raportów, opisywanie faktur

Nasze wymagania

  • wykształcenie min. średnie
  • bardzo dobra znajomość programów z pakietu MS Office (Word, Excel, Power Point)
  • czynne prawo jazdy kat. B
  • aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna lub gotowość do wyrobienia
  • znajomość języka angielskiego na poziomie B1
  • bardzo dobra organizacja pracy i samodzielność w działaniu
  • precyzja i spostrzegawczość
  • komunikatywność

To oferujemy

  • ciekawą pracę w dużej, dynamicznie rozwijającej się Firmie
  • wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz doświadczenia zawodowego
  • przyjazną atmosferę oraz dobre warunki pracy
  • niezbędne narzędzia pracy
  • możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w tym nauki języka angielskiego, niemieckiego
Pracownik produkcji w zakładzie drobiarskim (k/m)

Twój zakres obowiązków

  • obsługa wybranego odcinka linii produkcyjnej lub pakującej
  • czynności porządkowe wokół stanowiska pracy

Nasze wymagania

  • odpowiedzialność i chęć do pracy
  • gotowość do pracy w systemie zmianowym

Mile widziane

  • doświadczenie w pracy w zakładzie produkcyjnym w branży spożywczej
  • prawo jazdy kat. B

To oferujemy

  • pracę na pełen etat w dużej, dynamicznie rozwijającej się Firmie
  • przyjazną atmosferę pracy i dobre warunki pracy
  • pracę w oparciu o nowoczesne rozwiązania technologiczne i linie produkcyjne
  • niezbędne wyposażenie na stanowisku pracy
  • środki ochrony indywidualnej
  • możliwość awansu i rozwoju zawodowego
Kierownik rozbioru kurczaka

Zadania:

 

  • organizacja pracy i nadzór nad pracą podległych Zespołów na wybranych odcinkach linii produkcyjnych
  • realizacja zadań produkcyjnych pod względem ilości, jakości oraz wydajności maszyn
  • kontrola przebiegu procesu produkcyjnego, rozwiązywanie bieżących problemów produkcyjnych
  • optymalizacja procesów produkcyjnych
  • rozliczanie wskaźników produkcyjnych
  • nadzór nad jakością, higieną i bezpieczeństwem pracy

 

Oferujemy:

 

  • pracę na pełen etat w dużej, dynamicznie rozwijającej się Firmie
  • atrakcyjne warunki wynagrodzenia uzależnione od doświadczenia i posiadanych umiejętności
  • możliwość bezpłatnego uczestnictwa w zajęciach z języka angielskiego i niemieckiego
  • przyjazną atmosferę pracy
  • pracę w oparciu o nowoczesne rozwiązania technologiczne i linie produkcyjne
  • niezbędne wyposażenie na stanowisku pracy
  • możliwość awansu i rozwoju zawodowego
  • codzienne posiłki regeneracyjne
  • możliwość wynajęcia mieszkania służbowego na preferencyjnych warunkach

 

Oczekujemy:

 

  • minimum 2 letniego doświadczenia w pracy na stanowisku kierownika w zakładzie mięsnym
  • mile widziane doświadczenie w pracy na uboju i rozbiorze kurczaka
  • bardzo dobrej organizacji pracy własnej i Zespołu, samodzielności i dynamiki w działaniu
  • umiejętności zarządzania ludźmi: motywowania, delegowania zadań, rozliczania
  • umiejętności komunikacji i współpracy
  • zaangażowania w wykonywanie zadań
  • dyspozycyjności
Operator linii produkcyjnej

Zadania:

 

  • obsługa wybranego odcinka linii produkcyjnej w tym maszyn i urządzeń
  • kontrola procesu produkcyjnego i jakości produktu
  • przestrzeganie zasad HCCP, BHP oraz przepisów obowiązujących w Zakładzie 

 

Oferujemy:

 

  • wdrożenie w obowiązki przez doświadczonych operatorów i kierowników
  • pracę zmianową na dwie zmiany po 8 godzin (I zmiana 3:00-11:00, II zmiana 11:00-19:00), od poniedziałku do piątku
  • nagrody motywacyjne
  • terminową wypłatę wynagrodzeń, do 10 dnia następnego miesiąca
  • codzienne obiady na stołówce zakładowej, kawa, herbata
  • codziennie czystą odzież ochronną i obuwie robocze, ubrania ciepłochronne
  • niezbędne wyposażenie na stanowisku pracy
  • szkolenia merytoryczne
  • przyjazną atmosferę i dobre warunki pracy
  • możliwość awansu oraz rozwoju zawodowego
  • możliwość zgłaszania pomysłów na usprawnienia

 

Oczekujemy:

 

  • preferowane wykształcenie średnie techniczne lub chęć do nauki obsługi maszyn i urządzeń produkcyjnych
  • mile widziane doświadczenie w pracy na stanowisku operatora linii produkcyjnej w zakładzie produkcyjnym w branży mięsnej
  • dyspozycyjności do pracy w systemie zmianowym
  • umiejętności współpracy w zespole
  • odpowiedzialności

 

Benefity:

 

  • ubezpieczenie grupowe na życie
  • możliwość zakupu produktów mięsnych wytwarzanych w zakładach produkcyjnych po atrakcyjnych cenach
  • codzienne obiady na stołówce pracowniczej w czasie przerwy
  • możliwość bezpłatnego ubezpieczenia członków rodziny w ubezpieczeniu zdrowotnym ZUS
  • okazjonalne świadczenia socjalne
KONTAKT

+ 48 722 220 055


rekrutacja@kpsfood.pl